Die Indische obsessie voor goud dreigt de economie te ruïneren. In mei is de import van goud in mei opnieuw gestegen, het invoeren van goud is één van de belangrijkste redenen waarom het deficiet op de Indische lopende rekening alsmaar verder afloopt.

Een tekort op die lopende rekening heeft een duidelijke impact op de valutamarkten en kan de koers van de Indische rupee doen verzwakken.

Het land moet dan met andere woorden meer betalen voor zijn import. Gezien de afhankelijkheid van geïmporteerde olie kan dit economische groei fnuiken.

Die Indische obsessie voor goud dreigt de economie te ruïneren. In mei is de import van goud in mei opnieuw gestegen, het invoeren van goud is één van de belangrijkste redenen waarom het deficiet op de Indische lopende rekening alsmaar verder afloopt. Een tekort op die lopende rekening heeft een duidelijke impact op de valutamarkten en kan de koers van de Indische rupee doen verzwakken. Het land moet dan met andere woorden meer betalen voor zijn import. Gezien de afhankelijkheid van geïmporteerde olie kan dit economische groei fnuiken.