Ondanks het ongewijzigd houden van de importheffing zijn de goudverkopen in India opnieuw toegenomen. Dat is dan weer te danken aan het feit dat de Indische centrale bank meer banken en handelaren heeft toegestaan om in het buitenland nieuwe voorraden goud aan te kopen.

De import van goud in India steeg in juni met 65% tot een tegenwaarde van 3,12 miljard dollar, ten opzichte van 1,89 miljard dollar in dezelfde maand een jaar eerder. Volgens de schattingen zou India in juni ongeveer 74 ton goud geïmporteerd hebben, wat een respectabele hoeveelheid mag genoemd worden.

Ondanks het ongewijzigd houden van de importheffing zijn de goudverkopen in India opnieuw toegenomen. Dat is dan weer te danken aan het feit dat de Indische centrale bank meer banken en handelaren heeft toegestaan om in het buitenland nieuwe voorraden goud aan te kopen. De import van goud in India steeg in juni met 65% tot een tegenwaarde van 3,12 miljard dollar, ten opzichte van 1,89 miljard dollar in dezelfde maand een jaar eerder. Volgens de schattingen zou India in juni ongeveer 74 ton goud geïmporteerd hebben, wat een respectabele hoeveelheid mag genoemd worden.