Ronald Leung, chief dealer bij Lee Cheong Gold Dealers in Hong Kong, stelt vast dat de Indische goudpremie teruggevallen is tot een dieptepunt voor de afgelopen vijf maanden. De Congress partij heeft namelijk beloofd de invoerheffing op goud te verlagen en dat is een belofte die de Indiërs graag horen.

China heeft India recent verdrongen als grootste consument van goud in de wereld en het optrekken van de invoerbelasting op goud was daar niet vreemd aan. De premie waaraan goud in Mumbai wordt verhandeld bedraagt nu nog 60 dollar, waar dat in oktober van vorig jaar nog 130 dollar was.

Ronald Leung, chief dealer bij Lee Cheong Gold Dealers in Hong Kong, stelt vast dat de Indische goudpremie teruggevallen is tot een dieptepunt voor de afgelopen vijf maanden. De Congress partij heeft namelijk beloofd de invoerheffing op goud te verlagen en dat is een belofte die de Indiërs graag horen. China heeft India recent verdrongen als grootste consument van goud in de wereld en het optrekken van de invoerbelasting op goud was daar niet vreemd aan. De premie waaraan goud in Mumbai wordt verhandeld bedraagt nu nog 60 dollar, waar dat in oktober van vorig jaar nog 130 dollar was.