De Indische regering heeft de invoerbelasting op geïmporteerd goud nogmaals opgetrokken met 8% en dat zal niet zonder gevolgen blijven.

Bachhraj Bamalwa, woordvoerder van All India Gems & Jewellery Trade Federations, is van mening dat de Indische goudimport dit jaar met 15 tot 20% zal dalen.

Vorig jaar importeerde het land 860 ton goud. Indië is daarmee de grootste goudconsument in de wereld. Beleggers in goud volgen de vraag naar goud in het land dan ook op de voet. Overigens werd ook de belasting op de import van platina met 8% verhoogd.

De Indische regering heeft de invoerbelasting op geïmporteerd goud nogmaals opgetrokken met 8% en dat zal niet zonder gevolgen blijven. Bachhraj Bamalwa, woordvoerder van All India Gems & Jewellery Trade Federations, is van mening dat de Indische goudimport dit jaar met 15 tot 20% zal dalen. Vorig jaar importeerde het land 860 ton goud. Indië is daarmee de grootste goudconsument in de wereld. Beleggers in goud volgen de vraag naar goud in het land dan ook op de voet. Overigens werd ook de belasting op de import van platina met 8% verhoogd.