In het eerste kwartaal van dit jaar steeg het Indisch BBP met 8,60% in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Die stijging was de sterkste sinds het laatste kwartaal van 2007.

Nieuwe cijfers over de groei van de Indische economie worden door de Central Statistical Organisation op 31 mei bekendgemaakt. India wordt wel geconfronteerd met de dreiging van een terugval van de vraag vanuit Europa, dat goed is voor ongeveer een vijfde van de export.

Daarom kondigde de Reserve Bank of India vorige week aan dat de basisrente slechts zeer voorzichtig zal worden verhoogd en dit ondanks het inflatiegevaar. De inflatie in India flirt met de kaap van 10%.

Sailesh K. Jha, managing director fixed-income strategy bij Jefferies & Co, is van mening dat de inflatiedruk nog kan toenemen, waardoor de centrale bank voor een moeilijke evenwichtsoefening staat.

In het eerste kwartaal van dit jaar steeg het Indisch BBP met 8,60% in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Die stijging was de sterkste sinds het laatste kwartaal van 2007. Nieuwe cijfers over de groei van de Indische economie worden door de Central Statistical Organisation op 31 mei bekendgemaakt. India wordt wel geconfronteerd met de dreiging van een terugval van de vraag vanuit Europa, dat goed is voor ongeveer een vijfde van de export. Daarom kondigde de Reserve Bank of India vorige week aan dat de basisrente slechts zeer voorzichtig zal worden verhoogd en dit ondanks het inflatiegevaar. De inflatie in India flirt met de kaap van 10%. Sailesh K. Jha, managing director fixed-income strategy bij Jefferies & Co, is van mening dat de inflatiedruk nog kan toenemen, waardoor de centrale bank voor een moeilijke evenwichtsoefening staat.