Dat is het traagste groeitempo in meer dan een decennium. Uwe Papart, head of research bij Reorient Financial Markets, stelt vast dat veel Amerikaanse hedge funds Chinese aandelen shorten, terwijl de Chinese economie nog altijd met 7,50% groeit. De Indische economie dreigt in een 'Horror Show' te belanden, aldus Papart.

Hij ziet weinig ruimte voor een opleving van de groei, gezien de beperkte middelen die de Indische regering tot haar beschikking heeft om de economie te stimuleren.

De Indische centrale bank moet over een dunne koord tussen een zerogroei en inflatie dansen, wat een zeer moeilijke evenwichtsoefening belooft te worden.

Dat is het traagste groeitempo in meer dan een decennium. Uwe Papart, head of research bij Reorient Financial Markets, stelt vast dat veel Amerikaanse hedge funds Chinese aandelen shorten, terwijl de Chinese economie nog altijd met 7,50% groeit. De Indische economie dreigt in een 'Horror Show' te belanden, aldus Papart. Hij ziet weinig ruimte voor een opleving van de groei, gezien de beperkte middelen die de Indische regering tot haar beschikking heeft om de economie te stimuleren. De Indische centrale bank moet over een dunne koord tussen een zerogroei en inflatie dansen, wat een zeer moeilijke evenwichtsoefening belooft te worden.