Tijdens het op 30 september afgesloten kwartaal groeide de Indische economie met 8,90% en daarmee werden de verwachtingen ruimschoots overtroffen. De consensus lag namelijk slechts op een groei met 8,20%.

De cijfers werden vanmorgen bekendgemaakt door de Indische Central Statistical Organisation. De sterke economische groei heeft als keerzijde de toename van het inflatiegevaar.

Premier Manmohan Singh waarschuwde onlangs dat de inflatie momenteel het dubbele van het streefcijfer bedraagt. Algemeen wordt verwacht dat de Reserve Bank of India haar basisrente opnieuw gaat verhogen.

Tijdens het op 30 september afgesloten kwartaal groeide de Indische economie met 8,90% en daarmee werden de verwachtingen ruimschoots overtroffen. De consensus lag namelijk slechts op een groei met 8,20%. De cijfers werden vanmorgen bekendgemaakt door de Indische Central Statistical Organisation. De sterke economische groei heeft als keerzijde de toename van het inflatiegevaar. Premier Manmohan Singh waarschuwde onlangs dat de inflatie momenteel het dubbele van het streefcijfer bedraagt. Algemeen wordt verwacht dat de Reserve Bank of India haar basisrente opnieuw gaat verhogen.