Vice-gouverneur Subir Gokarn merkte op dat er in de afgelopen weken heel wat is veranderd in het totaalbeeld. Met name de vrees voor de escalatie van de crisis in het Midden-Oosten moet nu verrekend worden.

De Reserve Bank of India verhoogde voor de zevende keer in een jaar met opnieuw een kwart procent. Daardoor is die basisrente op 6,50% komen te staan. De hogere rente is uiteraard bedoeld om de inflatie te bestrijden.

Ook Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz waarschuwde dat de crisis in het Midden-Oosten tot een hogere olieprijs en dus tot meer inflatie kan leiden. De hele wereld moet daar volgens Stiglitz rekening mee houden.

Vice-gouverneur Subir Gokarn merkte op dat er in de afgelopen weken heel wat is veranderd in het totaalbeeld. Met name de vrees voor de escalatie van de crisis in het Midden-Oosten moet nu verrekend worden. De Reserve Bank of India verhoogde voor de zevende keer in een jaar met opnieuw een kwart procent. Daardoor is die basisrente op 6,50% komen te staan. De hogere rente is uiteraard bedoeld om de inflatie te bestrijden. Ook Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz waarschuwde dat de crisis in het Midden-Oosten tot een hogere olieprijs en dus tot meer inflatie kan leiden. De hele wereld moet daar volgens Stiglitz rekening mee houden.