De Indische rupee was als eerste de kop van jut en heeft de grootste klappen gekregen, maar is zeker niet de eerste munt die onderuit wordt gehaald. Dinsdag alleen daalde de koers van de rupee met een verbijsterende 4%, de grootste daling sinds maart 2013.

De Indische bevolking heeft dit jaar al ongeveer 30% van haar koopkracht verloren. Anderzijds heeft de goudprijs in rupees een nieuwe piek bereikt. Het ziet er naar uit dat de Indische centrale bank zal gedwongen worden om haar goud te leasen om de koers van de munt te helpen ondersteunen. Het extra aanbod aan goud kan de goudprijs tijdeljik onder druk zetten.

De Indische rupee was als eerste de kop van jut en heeft de grootste klappen gekregen, maar is zeker niet de eerste munt die onderuit wordt gehaald. Dinsdag alleen daalde de koers van de rupee met een verbijsterende 4%, de grootste daling sinds maart 2013. De Indische bevolking heeft dit jaar al ongeveer 30% van haar koopkracht verloren. Anderzijds heeft de goudprijs in rupees een nieuwe piek bereikt. Het ziet er naar uit dat de Indische centrale bank zal gedwongen worden om haar goud te leasen om de koers van de munt te helpen ondersteunen. Het extra aanbod aan goud kan de goudprijs tijdeljik onder druk zetten.