De Indische economie, de derde in de eurozone, presteert allesbehalve goed en kan dus de steun van goedkoper geld zeker gebruiken.

De Reserve Bank of India waarschuwde echter dat de ruimte voor verdere renteverlagingen alleszins beperkt is gezien het inflatiegevaar.

De repo rente staat nu op 7,50% en dat is in internationaal opzicht nog steeds relatief hoog. Verwacht wordt de economie van het land dit jaar slechts met 5% zal groeien, want het laagste tempo is voor de afgelopen 10 jaar. Voor 2013-2014 wordt slechts een bescheiden verbetering verwacht.

De Indische economie, de derde in de eurozone, presteert allesbehalve goed en kan dus de steun van goedkoper geld zeker gebruiken. De Reserve Bank of India waarschuwde echter dat de ruimte voor verdere renteverlagingen alleszins beperkt is gezien het inflatiegevaar. De repo rente staat nu op 7,50% en dat is in internationaal opzicht nog steeds relatief hoog. Verwacht wordt de economie van het land dit jaar slechts met 5% zal groeien, want het laagste tempo is voor de afgelopen 10 jaar. Voor 2013-2014 wordt slechts een bescheiden verbetering verwacht.