Bedoeling was het deficiet op de lopende rekening terug te dringen. Maar de inwoners van het land lieten zich niet bij de neus nemen, ze gingen op grote schaal goud smokkelen en doen dat nog steeds. Inmiddels lijkt de regering te hebben ingezien dat de goudhonger van hun landgenoten niet te stuiten is.

De Indische centrale bank verkoopt haar goud in een mysterieuze transactie, terwijl anderzijds een swap werd doorgevoerd met de Bank of England waar dezelfde hoeveelheid goud werd gekocht. De vraag is echter of dat goud wel degelijk aanwezig is in de kluizen van de Britse centrale bank. Het laatste woord is over deze transactie zeker nog niet gevallen.

Bedoeling was het deficiet op de lopende rekening terug te dringen. Maar de inwoners van het land lieten zich niet bij de neus nemen, ze gingen op grote schaal goud smokkelen en doen dat nog steeds. Inmiddels lijkt de regering te hebben ingezien dat de goudhonger van hun landgenoten niet te stuiten is. De Indische centrale bank verkoopt haar goud in een mysterieuze transactie, terwijl anderzijds een swap werd doorgevoerd met de Bank of England waar dezelfde hoeveelheid goud werd gekocht. De vraag is echter of dat goud wel degelijk aanwezig is in de kluizen van de Britse centrale bank. Het laatste woord is over deze transactie zeker nog niet gevallen.