Het is de bedoeling van de Reserve Bank of India om de inflatie de pas af te snijden. Een woordvoerder van de centrale bank verklaarde dat een verdere stijging op korte termijn nu onwaarschijnlijk wordt.

Reserve Bank of India verhoogde haar repurchase rate met een kwart punt tot 6,25% en de reverse repurchase rate met eveneens een kwart procent. Laatstgenoemd rentetarief bedraagt nu 5,25%.

De renteverhoging kwam niet onverwacht. Uit een rondvraag van Bloomberg News bleek dat 15 van 23 ondervraagde economen hadden verwacht dat de Reserve Bank of India haar basisrente ging verhogen.

Het is de bedoeling van de Reserve Bank of India om de inflatie de pas af te snijden. Een woordvoerder van de centrale bank verklaarde dat een verdere stijging op korte termijn nu onwaarschijnlijk wordt. Reserve Bank of India verhoogde haar repurchase rate met een kwart punt tot 6,25% en de reverse repurchase rate met eveneens een kwart procent. Laatstgenoemd rentetarief bedraagt nu 5,25%. De renteverhoging kwam niet onverwacht. Uit een rondvraag van Bloomberg News bleek dat 15 van 23 ondervraagde economen hadden verwacht dat de Reserve Bank of India haar basisrente ging verhogen.