India zit namelijk geklemd tussen inflatie en tragere economische groei, want betekent dat de centrale bank een moeilijke evenwichtsoefening moet uitvoeren. De repo rente staat nu nog steeds op 8% en de cash reserve ratio voor banken bedraagt 4,75%.

Groeiprognose naar omlaag

Volgens Duvvuri Subbarao zou het in de huidige omstandigheden onverantwoord zijn geweest om de rente te verlagen. Daardoor zou de inflatiedruk alleen maar toenemen, zonder dat de economie noodzakelijkerwijs zal profiteren van de verlaging van de rentetarieven.

Duvvuri Subbarao geeft nog steeds de voorkeur aan inflatiebestrijding, de consumentenprijzenindex in India bedraagt nog steeds 10%.

Anderzijds verlaagde de centrale bank ook de economische groeiprognoses. Er wordt nu nog gerekend op een groei met 6,50%, waar dat voordien nog 7,30% was.

India zit namelijk geklemd tussen inflatie en tragere economische groei, want betekent dat de centrale bank een moeilijke evenwichtsoefening moet uitvoeren. De repo rente staat nu nog steeds op 8% en de cash reserve ratio voor banken bedraagt 4,75%. Groeiprognose naar omlaag Volgens Duvvuri Subbarao zou het in de huidige omstandigheden onverantwoord zijn geweest om de rente te verlagen. Daardoor zou de inflatiedruk alleen maar toenemen, zonder dat de economie noodzakelijkerwijs zal profiteren van de verlaging van de rentetarieven. Duvvuri Subbarao geeft nog steeds de voorkeur aan inflatiebestrijding, de consumentenprijzenindex in India bedraagt nog steeds 10%. Anderzijds verlaagde de centrale bank ook de economische groeiprognoses. Er wordt nu nog gerekend op een groei met 6,50%, waar dat voordien nog 7,30% was.