In nominale termen was goud vorig jaar op ruwe olie na de meest ingevoerde grondstof in India. De Indiase overheid ziet dit met lede ogen aan omdat dit het handelstekort van het land doet toenemen.

Volgens de meest recent beschikbare cijfers bedroeg dit deficit in het derde kwartaal van vorig jaar 22,3 miljard dollar of 5,4 procent van het bbp.

Vorig jaar heeft de RBI al 2 keer (januari en maart) de invoerbelasting verhoogd. De voorgestelde maatregel is politiek omstreden omdat het de smokkel van goud aanmoedigt.

In nominale termen was goud vorig jaar op ruwe olie na de meest ingevoerde grondstof in India. De Indiase overheid ziet dit met lede ogen aan omdat dit het handelstekort van het land doet toenemen. Volgens de meest recent beschikbare cijfers bedroeg dit deficit in het derde kwartaal van vorig jaar 22,3 miljard dollar of 5,4 procent van het bbp. Vorig jaar heeft de RBI al 2 keer (januari en maart) de invoerbelasting verhoogd. De voorgestelde maatregel is politiek omstreden omdat het de smokkel van goud aanmoedigt.