Het probleem van India is dat de inflatie een probleem blijft op een moment dat de Indische economie lagere rentevoeten goed zou kunnen verdragen. In februari stegen de consumentenprijzen met 10,91%, tegenover een stijging met 10,79% de maand voordien.

Reserve Bank of India gouverneur Duvvuri Subbarao zal naar wordt verwacht volgende week een renteverlaging aankondigen. D.K. Aggarwal, chairman van SMC Investments & Advisors Ltd., verwacht echter dat die vanwege het inflatiegevaar beperkt zal blijven tot een kwart procent.

Het probleem van India is dat de inflatie een probleem blijft op een moment dat de Indische economie lagere rentevoeten goed zou kunnen verdragen. In februari stegen de consumentenprijzen met 10,91%, tegenover een stijging met 10,79% de maand voordien. Reserve Bank of India gouverneur Duvvuri Subbarao zal naar wordt verwacht volgende week een renteverlaging aankondigen. D.K. Aggarwal, chairman van SMC Investments & Advisors Ltd., verwacht echter dat die vanwege het inflatiegevaar beperkt zal blijven tot een kwart procent.