De beleggers reageerden daarmee positief op de publicatie van meevallende werkloosheidscijfers voor de maand augustus in de Verenigde Staten.

De vrees voor een vertraging van de wereldeconomie is daarmee een stuk kleiner geworden.

Zo'n groeivertraging zou India hoogst ongelegen komen, want de economie van het land draait op volle toeren. Voor het volledige boekjaar wordt gerekend op een groei van het BBP met 8 à 9% en daarmee komt de Indische economie dicht in de buurt van de Chinese.

De forse economische groei heeft echter ook een keerzijde, meer bepaald in de vorm van inflatiegevaar. In de eerste zes maanden van dit jaar is de inflatie toegenomen tot zelfs iets meer dan 10%.

Om dat inflatiegevaar de pas af te snijden, heeft de centrale bank tot dusver al verschillende keren haar basisrente verhoogd.

Voorlopig houdt de Reserve Bank of India de boot even af, maar de centrale bank zal ongetwijfeld opnieuw haar rente optrekken wanneer dat nodig zou zijn. Eerst wil ze echter zekerheid hebben dat de economische groei geen gevaar loopt.

De Sensex is dit jaar al met 6,3% gestegen, waarmee deze index het best heeft gepresteerd van de vier BRIC-landen. De Russische RTS index is dit jaar met 1,8% gestegen, terwijl de Bovespa in Brazilië en de Shanghai Composite index in China met respectievelijk 2,8% en 17,7% zijn gedaald. De buitenlandse beleggers zijn weer volop aanwezig op de Indische beurs, dit jaar is al $13 mrd aan buitenlands geld toegevloeid.

De beleggers reageerden daarmee positief op de publicatie van meevallende werkloosheidscijfers voor de maand augustus in de Verenigde Staten. De vrees voor een vertraging van de wereldeconomie is daarmee een stuk kleiner geworden. Zo'n groeivertraging zou India hoogst ongelegen komen, want de economie van het land draait op volle toeren. Voor het volledige boekjaar wordt gerekend op een groei van het BBP met 8 à 9% en daarmee komt de Indische economie dicht in de buurt van de Chinese. De forse economische groei heeft echter ook een keerzijde, meer bepaald in de vorm van inflatiegevaar. In de eerste zes maanden van dit jaar is de inflatie toegenomen tot zelfs iets meer dan 10%. Om dat inflatiegevaar de pas af te snijden, heeft de centrale bank tot dusver al verschillende keren haar basisrente verhoogd. Voorlopig houdt de Reserve Bank of India de boot even af, maar de centrale bank zal ongetwijfeld opnieuw haar rente optrekken wanneer dat nodig zou zijn. Eerst wil ze echter zekerheid hebben dat de economische groei geen gevaar loopt. De Sensex is dit jaar al met 6,3% gestegen, waarmee deze index het best heeft gepresteerd van de vier BRIC-landen. De Russische RTS index is dit jaar met 1,8% gestegen, terwijl de Bovespa in Brazilië en de Shanghai Composite index in China met respectievelijk 2,8% en 17,7% zijn gedaald. De buitenlandse beleggers zijn weer volop aanwezig op de Indische beurs, dit jaar is al $13 mrd aan buitenlands geld toegevloeid.