Hoewel India vanzelfsprekend ook te lijden heeft onder de wereldwijde crisis gaat het er toch beter aan toe dan in de meeste opkomende landen. Er is een vertraging maar geen stilstand van de economie.

De landbouw, die nog steeds 58% van de tewerkstelling voor zich neemt, kende haar beste jaar in een decennium tijd. De mijnbouwsector groeide sterk en terwijl de autoverkoop daalde steeg de verkoop van motorfietsen met een gelijkaardig aantal.

Bovendien hebben de Indische banken zich helemaal niet ingelaten met buitenlandse investeringen en producten. De inflatie is gedaald van 12% vorig jaar naar 6,8% op vandaag.

Bovenal blijft India het land met de op één na jongste bevolking op aarde waarbij de helft van de bevolking jonger is dan 25 jaar. Op termijn zou dit volgens P&B Invest moeten leiden tot sterke economische groei waarbij het grote probleem van de logge bureaucratie hopelijk alleen maar kan verbeteren in de toekomst.

Hoewel India vanzelfsprekend ook te lijden heeft onder de wereldwijde crisis gaat het er toch beter aan toe dan in de meeste opkomende landen. Er is een vertraging maar geen stilstand van de economie. De landbouw, die nog steeds 58% van de tewerkstelling voor zich neemt, kende haar beste jaar in een decennium tijd. De mijnbouwsector groeide sterk en terwijl de autoverkoop daalde steeg de verkoop van motorfietsen met een gelijkaardig aantal.Bovendien hebben de Indische banken zich helemaal niet ingelaten met buitenlandse investeringen en producten. De inflatie is gedaald van 12% vorig jaar naar 6,8% op vandaag. Bovenal blijft India het land met de op één na jongste bevolking op aarde waarbij de helft van de bevolking jonger is dan 25 jaar. Op termijn zou dit volgens P&B Invest moeten leiden tot sterke economische groei waarbij het grote probleem van de logge bureaucratie hopelijk alleen maar kan verbeteren in de toekomst.