De Indische beleggingsfondsen in goud kunnen dit jaar zelfs in omvang verdubbelen, meent Rajan Mehta. Mehta is executive director bij Benchmark Asset Management Co, de grootste Indische ETF.

De fondsen hebben hadden op het einde van vorig jaar voor een totaal bedrag van 35,20 miljard rupees aan goud in portefeuille, ten opzichte van 13,50 miljard rupees op het einde van 2009.

Ook in China interesseren de beleggers zich steeds meer voor goud. Lion Fund Management Co, het eerste Chinese fonds dat belegt in 'overseas exchange-traded products' haalde gisteren 483 miljoen dollar op.

De Indische beleggingsfondsen in goud kunnen dit jaar zelfs in omvang verdubbelen, meent Rajan Mehta. Mehta is executive director bij Benchmark Asset Management Co, de grootste Indische ETF. De fondsen hebben hadden op het einde van vorig jaar voor een totaal bedrag van 35,20 miljard rupees aan goud in portefeuille, ten opzichte van 13,50 miljard rupees op het einde van 2009. Ook in China interesseren de beleggers zich steeds meer voor goud. Lion Fund Management Co, het eerste Chinese fonds dat belegt in 'overseas exchange-traded products' haalde gisteren 483 miljoen dollar op.