Vooral water kan de komende jaren de hoeksteen worden van de welvaart in het land. De regering heeft de watervoorziening dan ook opgenomen in het nationaal veiligheidsplan.

Onvoldoende (moesson)regen heeft geleid tot droogte in 278 van de 626 Indische districten. Da ardoor is er minder gezaaid kunnen worden en dreigt er een voedselschaarste. Onder andere als gevolg van de droogte is de suikerprijs dit jaar al met 90% gestegen.

Tenzij er wordt ingegrepen, dreigt de man in de straat de dupe te worden van de ongebreidelde prijsstijgingen voor een aantal voedingsproducten. Premier Manmohan Singh heeft vorig jaar het opslaan van voedselvoorraden zoals suiker en graan gelimiteerd, precies om speculatie het hoofd te bieden.

De droogte van dit jaar heeft nogmaals de noodzaak benadrukt dat India werk moet maken van het vergaren van drinkwater. De irrigatie op basis van een systeem van dammen heeft zijn limiet van 50 miljoen water bereikt. Meer wateropslag is alleen mogelijk wanneer regenwater wordt opgeslagen.

Gebeurt er niets, dan dreigt er niet alleen een groot te kort aan drinkwater, maar loopt de landbouw gevaar in regio's waar in totaal meer dan 110 miljoen mensen wonen.

Vooral water kan de komende jaren de hoeksteen worden van de welvaart in het land. De regering heeft de watervoorziening dan ook opgenomen in het nationaal veiligheidsplan. Onvoldoende (moesson)regen heeft geleid tot droogte in 278 van de 626 Indische districten. Da ardoor is er minder gezaaid kunnen worden en dreigt er een voedselschaarste. Onder andere als gevolg van de droogte is de suikerprijs dit jaar al met 90% gestegen. Tenzij er wordt ingegrepen, dreigt de man in de straat de dupe te worden van de ongebreidelde prijsstijgingen voor een aantal voedingsproducten. Premier Manmohan Singh heeft vorig jaar het opslaan van voedselvoorraden zoals suiker en graan gelimiteerd, precies om speculatie het hoofd te bieden. De droogte van dit jaar heeft nogmaals de noodzaak benadrukt dat India werk moet maken van het vergaren van drinkwater. De irrigatie op basis van een systeem van dammen heeft zijn limiet van 50 miljoen water bereikt. Meer wateropslag is alleen mogelijk wanneer regenwater wordt opgeslagen. Gebeurt er niets, dan dreigt er niet alleen een groot te kort aan drinkwater, maar loopt de landbouw gevaar in regio's waar in totaal meer dan 110 miljoen mensen wonen.