Goud wordt daarom gekocht als een bescherming en dit ondanks het feit dat de regering in New Delhi alles doet wat in haar macht ligt om investeringen in goud te ontmoedigen. De invoerheffing op de import van goud is al verschillende keren opgetrokken.

Ook in het westen wordt gepraat over goud als bescherming tegen inflatie, maar alleen de ouderen herinneren zich nog wat inflatie eigenlijk inhoudt. De manier waarop over de goudprijs in het oosten en in het westen is daarom totaal anders, de Indiërs begrijpen maar al te goed wat de waarde van het goud is.

Goud wordt daarom gekocht als een bescherming en dit ondanks het feit dat de regering in New Delhi alles doet wat in haar macht ligt om investeringen in goud te ontmoedigen. De invoerheffing op de import van goud is al verschillende keren opgetrokken. Ook in het westen wordt gepraat over goud als bescherming tegen inflatie, maar alleen de ouderen herinneren zich nog wat inflatie eigenlijk inhoudt. De manier waarop over de goudprijs in het oosten en in het westen is daarom totaal anders, de Indiërs begrijpen maar al te goed wat de waarde van het goud is.