Indiërs moeten zelfs een premie van 10 dollar betalen voor onmiddellijke levering van goud. Rajesh Mehta, chairman van de grootste Indische verkoper van goud Rajesh Exports Ltd., berekende dat de vraag naar goud dubbel zo groot is als in andere jaren op dit moment.

De verhandelde volumes liggen onvoorstelbaar hoog, zowel vorige week als de week voordien was zonder voorgaande. Mehta denkt dat de rush op het goud zal blijven duren zolang de goudprijs zo laag blijft. Maar als de vraag in andere delen van de wereld even sterk is, kan een verder herstel van de goudprijs niet uitblijven.

Indiërs moeten zelfs een premie van 10 dollar betalen voor onmiddellijke levering van goud. Rajesh Mehta, chairman van de grootste Indische verkoper van goud Rajesh Exports Ltd., berekende dat de vraag naar goud dubbel zo groot is als in andere jaren op dit moment. De verhandelde volumes liggen onvoorstelbaar hoog, zowel vorige week als de week voordien was zonder voorgaande. Mehta denkt dat de rush op het goud zal blijven duren zolang de goudprijs zo laag blijft. Maar als de vraag in andere delen van de wereld even sterk is, kan een verder herstel van de goudprijs niet uitblijven.