De import van goud woog echter zwaar op de lopende rekening, zodat de Indische regering een aantal maatregelen invoerde om de goudimport af te remmen. De maatregel miste echter haar effect, onder andere omdat er op grote schaal goud vanuit Pakistan het land wordt binnengesmokkeld.

Onder druk van de oppositie lijkt de regering nu bereid om de importbelasting te verlichten. Momenteel bedraagt de heffing op de invoer van goud 10%, met daarnaast nog eens de verplichting om 20% van het ingevoerde goud weer uit te voeren. Indië zou zo opnieuw de grootste consument van goud in de wereld kunnen worden, een eer die nu voor China is weggelegd.

De import van goud woog echter zwaar op de lopende rekening, zodat de Indische regering een aantal maatregelen invoerde om de goudimport af te remmen. De maatregel miste echter haar effect, onder andere omdat er op grote schaal goud vanuit Pakistan het land wordt binnengesmokkeld. Onder druk van de oppositie lijkt de regering nu bereid om de importbelasting te verlichten. Momenteel bedraagt de heffing op de invoer van goud 10%, met daarnaast nog eens de verplichting om 20% van het ingevoerde goud weer uit te voeren. Indië zou zo opnieuw de grootste consument van goud in de wereld kunnen worden, een eer die nu voor China is weggelegd.