Die maatregel was bedoeld om de balans op de lopende rekening niet volledig scheef te doen trekken. James Steel, chief metals analyst bij HSBC, merkt op dat de maatregel tot dusver nog niet veel heeft uitgehaald, want de Indische goudimport blijft op een hoog niveau.

Vorige maand werd 162 ton goud geïmporteerd, tegenover 142,50 ton in april, waarbij de kopers gretig gebruikmaakten van de correctie in de goudprijs. Indië handhaaft dan ook de importbeperkingen voor goud en dat kan een verder herstel van de goudprijs in de weg staan.

Die maatregel was bedoeld om de balans op de lopende rekening niet volledig scheef te doen trekken. James Steel, chief metals analyst bij HSBC, merkt op dat de maatregel tot dusver nog niet veel heeft uitgehaald, want de Indische goudimport blijft op een hoog niveau. Vorige maand werd 162 ton goud geïmporteerd, tegenover 142,50 ton in april, waarbij de kopers gretig gebruikmaakten van de correctie in de goudprijs. Indië handhaaft dan ook de importbeperkingen voor goud en dat kan een verder herstel van de goudprijs in de weg staan.