Dat is, toevallig of niet, het streefdoel van de regering in Beijing. Maar de betere economische vooruitzichten weerspiegelen zich voorlopig niet in betere beursprestaties. De Shanghai Composite Index noteert nog altijd ongeveer 7,50% sinds 1 januari van dit jaar.

Over de afgelopen vier jaar is de index met ongeveer 30% gedaald. Het probleem is dat de Chinese regering nog altijd niet zwart op wit heeft kunnen aantonen dat de gepubliceerde macro-economische indicatoren inderdaad kloppen. De twijfels daaromtrent blijven zodoende bestaan.

Dat is, toevallig of niet, het streefdoel van de regering in Beijing. Maar de betere economische vooruitzichten weerspiegelen zich voorlopig niet in betere beursprestaties. De Shanghai Composite Index noteert nog altijd ongeveer 7,50% sinds 1 januari van dit jaar. Over de afgelopen vier jaar is de index met ongeveer 30% gedaald. Het probleem is dat de Chinese regering nog altijd niet zwart op wit heeft kunnen aantonen dat de gepubliceerde macro-economische indicatoren inderdaad kloppen. De twijfels daaromtrent blijven zodoende bestaan.