Bij de vorige keren slaagde India er niet in om de import van goud af te remmen, daarvoor is dit edelmetaal veel te populair bij de Indiërs.

Jonathan Barratt, chief executive van commodity research firma Barratt's Bulletin, wijst er op dat de lagere goudprijzen als een magneet op de Indiërs werken.

Goud kopen zit de Indiërs gewoon in het bloed ingebakken, ze zullen altijd goud blijven kopen. De kans is daarom niet onbestaande dat de Indische regering in de komende weken of maanden nogmaals de invoerbelasting op goud zal verhogen, maar ook deze maatregel zal naar verwachting geen resultaten opleveren.

Bij de vorige keren slaagde India er niet in om de import van goud af te remmen, daarvoor is dit edelmetaal veel te populair bij de Indiërs. Jonathan Barratt, chief executive van commodity research firma Barratt's Bulletin, wijst er op dat de lagere goudprijzen als een magneet op de Indiërs werken. Goud kopen zit de Indiërs gewoon in het bloed ingebakken, ze zullen altijd goud blijven kopen. De kans is daarom niet onbestaande dat de Indische regering in de komende weken of maanden nogmaals de invoerbelasting op goud zal verhogen, maar ook deze maatregel zal naar verwachting geen resultaten opleveren.