Volgens de meeste analisten wacht de volgende afspraak nu op 1400 dollar, wanneer ook deze weerstand wordt doorbroken zijn fors hogere prijsniveaus waarschijnlijk. De goudprijs heeft in ieder geval hulp gekregen uit een onverwachte hoek, namelijk van de Indische regering.

Algemeen was aangenomen dat onder de nieuwe president Modi de omstreden invoerheffing op goud zou afgeschaft worden. India zal de importheffing op goud voorlopig echter niet afschaffen, zo blijkt uit een regeringsmededeling. In reactie op het bericht is de goudprijs in India zelf met 3% gestegen.

Volgens de meeste analisten wacht de volgende afspraak nu op 1400 dollar, wanneer ook deze weerstand wordt doorbroken zijn fors hogere prijsniveaus waarschijnlijk. De goudprijs heeft in ieder geval hulp gekregen uit een onverwachte hoek, namelijk van de Indische regering. Algemeen was aangenomen dat onder de nieuwe president Modi de omstreden invoerheffing op goud zou afgeschaft worden. India zal de importheffing op goud voorlopig echter niet afschaffen, zo blijkt uit een regeringsmededeling. In reactie op het bericht is de goudprijs in India zelf met 3% gestegen.