Daarnaast kan volgens Juvyns de outflow van goud vanuit de Amerikaanse beleggingsfondsen (ETF's) eerste stabiliseren en dan vervolgens vanaf de tweede helft van het jaar weer beginnen aan te trekken. Ook vanuit die hoek mag de goudprijs dus een helpende hand verwachten.

Daarenboven lijkt het ook waarschijnlijk dat de mijngroepen minder zullen produceren, want als gevolg van de prijsval hebben veel projecten vertraging opgelopen. De mijngroepen zijn bovendien ook nog eens minder gaan investeren, waarbij vooral duurdere exploitatie met rust wordt gelaten.

Daarnaast kan volgens Juvyns de outflow van goud vanuit de Amerikaanse beleggingsfondsen (ETF's) eerste stabiliseren en dan vervolgens vanaf de tweede helft van het jaar weer beginnen aan te trekken. Ook vanuit die hoek mag de goudprijs dus een helpende hand verwachten. Daarenboven lijkt het ook waarschijnlijk dat de mijngroepen minder zullen produceren, want als gevolg van de prijsval hebben veel projecten vertraging opgelopen. De mijngroepen zijn bovendien ook nog eens minder gaan investeren, waarbij vooral duurdere exploitatie met rust wordt gelaten.