In de Economic Times stond te lezen dat de Indische regering zich in toenemende mate zorgen maakt over de goudimport. De minister van Financiën verklaarde dat de vraag naar goud ingetoomd moet worden en dat kan maar op één manier: door het goud duurder te maken.

Goud speelt een belangrijke rol in het oplopende tekort op de lopende rekening van het land. Dat tekort is in het derde kwartaal van vorig jaar met iets meer dan 30% gedaald, precies omdat de belastingen op de invoer van goud opgetrokken werden. Het ziet er naar uit dat India op dezelfde weg wil verder gaan, een gegeven dat de goudprijs nog geruime tijd kan afremmen.

In de Economic Times stond te lezen dat de Indische regering zich in toenemende mate zorgen maakt over de goudimport. De minister van Financiën verklaarde dat de vraag naar goud ingetoomd moet worden en dat kan maar op één manier: door het goud duurder te maken. Goud speelt een belangrijke rol in het oplopende tekort op de lopende rekening van het land. Dat tekort is in het derde kwartaal van vorig jaar met iets meer dan 30% gedaald, precies omdat de belastingen op de invoer van goud opgetrokken werden. Het ziet er naar uit dat India op dezelfde weg wil verder gaan, een gegeven dat de goudprijs nog geruime tijd kan afremmen.