De officiële import daalde vorig jaar met 4% tot 825 ton, maar de hoeveelheid binnengesmokkeld goud verdubbelde bijna tot 200 ton. Wanneer beide cijfers bij elkaar geteld worden, importeerde India maar iets minder goud dan China. China is momenteel de grootste consument van goud in de wereld.

India importeerde dus 1025 ton goud, China 1065,80 ton. In het geval van India wordt later dit jaar een toename van de import van goud verwacht. De meeste analisten gaan er van uit dat na de verkiezingen de nieuwe regering de importbelasting op goud zal verlagen.

De officiële import daalde vorig jaar met 4% tot 825 ton, maar de hoeveelheid binnengesmokkeld goud verdubbelde bijna tot 200 ton. Wanneer beide cijfers bij elkaar geteld worden, importeerde India maar iets minder goud dan China. China is momenteel de grootste consument van goud in de wereld. India importeerde dus 1025 ton goud, China 1065,80 ton. In het geval van India wordt later dit jaar een toename van de import van goud verwacht. De meeste analisten gaan er van uit dat na de verkiezingen de nieuwe regering de importbelasting op goud zal verlagen.