De maatregelen zijn bedoeld om de inflatie de pas af te snijden, de inflatie in India is de hoogste tussen die van de 20 grootste landen. De centrale bank verhoogde haar basisrente met een kwart procent.

De maatregel kwam niet onverwacht, want de analisten hadden op een rentestijging met een kwart procent gerekend. Governeur Duvvuri Subbarao van Reserve Bank of India zei in een toelichting op de cijfers zich nog steeds zorgen te maken over de inflatie.

De reverse repurchase rate staat in India nu op 3,75%, de repurchase rate op 5,25%. Verwacht wordt de inflatie zal dalen van 9,90% vorige maand tot 5,50% in maart van volgend jaar, uitgaande van een normaal moessonseizoen en van een daling van de voedingsprijzen.

De maatregelen zijn bedoeld om de inflatie de pas af te snijden, de inflatie in India is de hoogste tussen die van de 20 grootste landen. De centrale bank verhoogde haar basisrente met een kwart procent. De maatregel kwam niet onverwacht, want de analisten hadden op een rentestijging met een kwart procent gerekend. Governeur Duvvuri Subbarao van Reserve Bank of India zei in een toelichting op de cijfers zich nog steeds zorgen te maken over de inflatie. De reverse repurchase rate staat in India nu op 3,75%, de repurchase rate op 5,25%. Verwacht wordt de inflatie zal dalen van 9,90% vorige maand tot 5,50% in maart van volgend jaar, uitgaande van een normaal moessonseizoen en van een daling van de voedingsprijzen.