De import van goud is goed voor ongeveer 80% van het tekort op de Indische lopende rekening, dus vond de regering het hoog tijd om in te grijpen. Als gevolg van de verhoogde invoertaks zullen de verkopen van goud in India dit jaar waarschijnlijk flink dalen.

HSBC Global Asset Management gaat uit van verkopen voor nog een totaal bedrag van 750 ton, of een daling met 12% ten opzichte van vorig jaar. Verwacht wordt dat er nu meer geld zal vloeien naar Indische staatsobligaties, waardoor die dit jaar opnieuw een uitstekend rendement kunnen opleveren.

De import van goud is goed voor ongeveer 80% van het tekort op de Indische lopende rekening, dus vond de regering het hoog tijd om in te grijpen. Als gevolg van de verhoogde invoertaks zullen de verkopen van goud in India dit jaar waarschijnlijk flink dalen. HSBC Global Asset Management gaat uit van verkopen voor nog een totaal bedrag van 750 ton, of een daling met 12% ten opzichte van vorig jaar. Verwacht wordt dat er nu meer geld zal vloeien naar Indische staatsobligaties, waardoor die dit jaar opnieuw een uitstekend rendement kunnen opleveren.