Het antwoord neigt onmiskenbaar in de richting van laatstgenoemd land. Beide landen hebben weliswaar een deficiet op de lopende rekening, maar het probleem is dat de situatie in Indonesië in recordtempo verslechterd is. Enkele jaren geleden was er nog geen surplus, nu is er een deficiet.

In het derde kwartaal nam dat toe tot 4,40% van het BBP, ten opzichte van 2,60% in het tweede kwartaal. In India is het tekort op de lopende rekening daarentegen langzaam aan het krimpen en algemeen wordt verwacht dat deze evolutie zich in de komende kwartalen zal verder zetten.

Het antwoord neigt onmiskenbaar in de richting van laatstgenoemd land. Beide landen hebben weliswaar een deficiet op de lopende rekening, maar het probleem is dat de situatie in Indonesië in recordtempo verslechterd is. Enkele jaren geleden was er nog geen surplus, nu is er een deficiet. In het derde kwartaal nam dat toe tot 4,40% van het BBP, ten opzichte van 2,60% in het tweede kwartaal. In India is het tekort op de lopende rekening daarentegen langzaam aan het krimpen en algemeen wordt verwacht dat deze evolutie zich in de komende kwartalen zal verder zetten.