India legde woensdag een nieuw ei en verhoogde nogmaals de importbelasting op goud voor de aanmaak van juwelen. Die belasting werd opgetrokken tot 15% in een poging om het tekort op de lopende rekening te dichten. Voordien bedroeg de Indische importbelasting op goud maar 10%.

Naar eigen zeggen werd de maatregel aangekondigd om de kleine artisanale juweliers te beschermen. De meeste analisten verwachten echter dat als gevolg van de maatregel de interesse voor goud alleen nog maar zal toenemen, met alle gevolgen voor het tekort op de lopende rekening.

India legde woensdag een nieuw ei en verhoogde nogmaals de importbelasting op goud voor de aanmaak van juwelen. Die belasting werd opgetrokken tot 15% in een poging om het tekort op de lopende rekening te dichten. Voordien bedroeg de Indische importbelasting op goud maar 10%. Naar eigen zeggen werd de maatregel aangekondigd om de kleine artisanale juweliers te beschermen. De meeste analisten verwachten echter dat als gevolg van de maatregel de interesse voor goud alleen nog maar zal toenemen, met alle gevolgen voor het tekort op de lopende rekening.