Volgens een adviseur van premier Manmohan Singh kan de Indische centrale bank haar basisrente optrekken tot 5%. Saumithra Gauduri beschouwt een rentevoet van 4 tot 5% als 'neutraal'.

Gauduri is van mening dat de periode van lage rente in India definitief voorbij is. De Reserve Bank of India is zich bewust van het probleem en staat klaar om de rente te verhogen.

India heeft op 19 maart voor het eerst sinds juli 2008 haar basisrente verhoogd en nieuwe verhogingen lijken slechts een kwestie van tijd te zijn. Gisteren werd bekendgemaakt dat de voedingsprijzen vorige week opnieuw gestegen.

Het was al de tweede week op rij dat een stijging van de voedingsinflatie werd opgetekend. Wanneer de voedingsprijzen stijgen, volgen de lonen meestal met enige vertraging.

Volgens een adviseur van premier Manmohan Singh kan de Indische centrale bank haar basisrente optrekken tot 5%. Saumithra Gauduri beschouwt een rentevoet van 4 tot 5% als 'neutraal'. Gauduri is van mening dat de periode van lage rente in India definitief voorbij is. De Reserve Bank of India is zich bewust van het probleem en staat klaar om de rente te verhogen. India heeft op 19 maart voor het eerst sinds juli 2008 haar basisrente verhoogd en nieuwe verhogingen lijken slechts een kwestie van tijd te zijn. Gisteren werd bekendgemaakt dat de voedingsprijzen vorige week opnieuw gestegen. Het was al de tweede week op rij dat een stijging van de voedingsinflatie werd opgetekend. Wanneer de voedingsprijzen stijgen, volgen de lonen meestal met enige vertraging.