Dat spreekt vooral hoog opgeleide jongeren aan, die het vaak niet lukt om na hun studie een passende baan te vinden. Hun stem zou wel eens de doorslag kunnen geven.

De beurs heeft zijn stem al laten horen. Zo heeft het vooruitzicht op een nieuwe, ondernemersvriendelijke regering de Indiase beursindex Sensex opgestuwd tot een recordhoogte van boven de 22.000 punten bereikt.

Sinds zeven maanden stroomt er bovendien onophoudelijk nieuw kapitaal naar de aandelenmarkt.

In veel opzichten is een vergelijking met China interessant. Beide landen hebben sinds hun overgang naar het kapitalisme een eigen koers gevaren.

India kijkt jaloers naar China dat hierin duidelijk voorop loopt. Met zijn decentrale, democratische, maar ook inefficiënte en corrupte politieke systeem, komt India niet in de buurt van het niveau van urbanisering en industrialisering van China.

Toch zijn er zeker successen te melden. In 2004 volgde slechts 11 procent van de kinderen een vorm van hoger onderwijs, inmiddels is dat 23 procent. In dezelfde periode is de armoede drastisch afgenomen. Zo bezit inmiddels bijna de helft van de 250 miljoen huishoudens een televisietoestel.

Dat spreekt vooral hoog opgeleide jongeren aan, die het vaak niet lukt om na hun studie een passende baan te vinden. Hun stem zou wel eens de doorslag kunnen geven. De beurs heeft zijn stem al laten horen. Zo heeft het vooruitzicht op een nieuwe, ondernemersvriendelijke regering de Indiase beursindex Sensex opgestuwd tot een recordhoogte van boven de 22.000 punten bereikt. Sinds zeven maanden stroomt er bovendien onophoudelijk nieuw kapitaal naar de aandelenmarkt. In veel opzichten is een vergelijking met China interessant. Beide landen hebben sinds hun overgang naar het kapitalisme een eigen koers gevaren. India kijkt jaloers naar China dat hierin duidelijk voorop loopt. Met zijn decentrale, democratische, maar ook inefficiënte en corrupte politieke systeem, komt India niet in de buurt van het niveau van urbanisering en industrialisering van China. Toch zijn er zeker successen te melden. In 2004 volgde slechts 11 procent van de kinderen een vorm van hoger onderwijs, inmiddels is dat 23 procent. In dezelfde periode is de armoede drastisch afgenomen. Zo bezit inmiddels bijna de helft van de 250 miljoen huishoudens een televisietoestel.