Een leger van 2.7 miljoen 'tellers', op zich al voldoende om een klein land te bevolken, werd het afgelopen jaar uitgezonden om aan de hand van een ruime vragenlijst heel wat informatie in te winnen over de bevolking.

Sinds de vorige census die dateert van 2001, zijn er in India maar liefst 181 miljoen mensen bijgekomen (of ongeveer 34 extra koppen per minuut!) zodat het officiële inwonersaantal op 1,21 miljard komt te liggen, hoger dan het voordien geprojecteerde cijfer van 1,19 miljard.

Wanneer de bevolking aan het huidige tempo verder groeit, schatten experts dat de Britse ex-kolonie tegen 2025-2030 China (dat officieel 1,34 miljard mensen telt) zal voorbij steken als meest bevolkte natie van de wereld.

Een leger van 2.7 miljoen 'tellers', op zich al voldoende om een klein land te bevolken, werd het afgelopen jaar uitgezonden om aan de hand van een ruime vragenlijst heel wat informatie in te winnen over de bevolking. Sinds de vorige census die dateert van 2001, zijn er in India maar liefst 181 miljoen mensen bijgekomen (of ongeveer 34 extra koppen per minuut!) zodat het officiële inwonersaantal op 1,21 miljard komt te liggen, hoger dan het voordien geprojecteerde cijfer van 1,19 miljard. Wanneer de bevolking aan het huidige tempo verder groeit, schatten experts dat de Britse ex-kolonie tegen 2025-2030 China (dat officieel 1,34 miljard mensen telt) zal voorbij steken als meest bevolkte natie van de wereld.