India kan 200 ton goud kwijtspelen, want wanneer het land zijn goudreserves least zullen deze waarschijnlijk door Chinese en westerse marktpartijen worden gekocht. De kans is klein dat deze ooit bereid zullen zijn om het goud weer af te staan, gezien de krapte aan fysiek goud op de markt.

India heeft eerder al beperkende maatregelen opgelegd wat de import van goud betreft. De hoge goudimport heeft namelijk de lopende rekening van het land al volledig scheefgetrokken. Het is niet helemaal duidelijk wat de gevolgen van een en ander op de goudprijs zullen zijn.

India kan 200 ton goud kwijtspelen, want wanneer het land zijn goudreserves least zullen deze waarschijnlijk door Chinese en westerse marktpartijen worden gekocht. De kans is klein dat deze ooit bereid zullen zijn om het goud weer af te staan, gezien de krapte aan fysiek goud op de markt. India heeft eerder al beperkende maatregelen opgelegd wat de import van goud betreft. De hoge goudimport heeft namelijk de lopende rekening van het land al volledig scheefgetrokken. Het is niet helemaal duidelijk wat de gevolgen van een en ander op de goudprijs zullen zijn.