Veel binnen- en buitenlanders beleggers ruilen hun rupees om voor dollars en ze menen te weten waarom. De overstap is gebaseerd op de vrees dat de Amerikaanse centrale bank binnen afzienbare tijd zal beginnen te taperen, wat neerkomt op het afbouwen van de steunmaatregelen.

Daardoor zal er geleidelijk aan minder geld circuleren op de financiële markten, met als gevolg dat er ook minder geld in de groeilanden zal geïnvesteerd worden. Vandaag zijn de Indische rupee en de Indonesische rupia aan de beurt, morgen zullen dat andere munten uit andere landen zijn.

Veel binnen- en buitenlanders beleggers ruilen hun rupees om voor dollars en ze menen te weten waarom. De overstap is gebaseerd op de vrees dat de Amerikaanse centrale bank binnen afzienbare tijd zal beginnen te taperen, wat neerkomt op het afbouwen van de steunmaatregelen. Daardoor zal er geleidelijk aan minder geld circuleren op de financiële markten, met als gevolg dat er ook minder geld in de groeilanden zal geïnvesteerd worden. Vandaag zijn de Indische rupee en de Indonesische rupia aan de beurt, morgen zullen dat andere munten uit andere landen zijn.