De vraag naar goud in India blijft hoog, ondanks de stijging van de goudprijs. Prithviraj Kothari, president van de Bombay Bullion Association, blijft bovendien positief wat de vraag naar goud betreft.

Onder andere op basis van de uitspraken gedaan door Kothari heeft Citigroup de vooruitzichten voor de goudprijs naar boven aangepast. Er wordt nu voor volgend jaar uitgegaan van een gemiddelde goudprijs van 1444 dollar per troy ounce.

Matthew Zeman, trader bij LaSalle Futures Group in Chicago, is van mening dat de goudprijs profiteert van de escalatie van de begrotingscrisis in de Europese periferie. De komende dagen kunnen in dat verband erg belangrijk gaan worden, aldus Zeman.

De vraag naar goud in India blijft hoog, ondanks de stijging van de goudprijs. Prithviraj Kothari, president van de Bombay Bullion Association, blijft bovendien positief wat de vraag naar goud betreft. Onder andere op basis van de uitspraken gedaan door Kothari heeft Citigroup de vooruitzichten voor de goudprijs naar boven aangepast. Er wordt nu voor volgend jaar uitgegaan van een gemiddelde goudprijs van 1444 dollar per troy ounce. Matthew Zeman, trader bij LaSalle Futures Group in Chicago, is van mening dat de goudprijs profiteert van de escalatie van de begrotingscrisis in de Europese periferie. De komende dagen kunnen in dat verband erg belangrijk gaan worden, aldus Zeman.