Door die rentestijgingen wordt er natuurlijk meer buitenlands kapitaal aangetrokken, aangezien het verschil in rente tussen de Indiase en Amerikaanse schuld bijna 5,5 % bedraagt.

Dit jaar alleen al werd er niet minder dan 10 miljard dollar belegd in Indiase obligaties en bijna 25 miljard in Indiase aandelen. Dat verklaart volgens Dexia waarom de index van de beurs van India op zijn hoogste peil ooit staat.

De regering heeft ook beloofd de inflatie onder de 5,5 % op jaarbasis te houden, terwijl die in september nog 8,6 % bedroeg. Die hoge inflatie was volgens Dexia voornamelijk te wijten aan de stijging van de grondstoffenprijzen.

Om die belofte in te lossen, wordt de rente verhoogd en worden er maatregelen genomen om de vastgoedmarkt te kalmeren. Zo heeft de Centrale Bank de belangrijkste commerciële banken opgedragen een hogere dekkingsratio op te leggen voor hypothecaire kredieten, namelijk 125 % in plaats van 100 %.

Door die rentestijgingen wordt er natuurlijk meer buitenlands kapitaal aangetrokken, aangezien het verschil in rente tussen de Indiase en Amerikaanse schuld bijna 5,5 % bedraagt. Dit jaar alleen al werd er niet minder dan 10 miljard dollar belegd in Indiase obligaties en bijna 25 miljard in Indiase aandelen. Dat verklaart volgens Dexia waarom de index van de beurs van India op zijn hoogste peil ooit staat. De regering heeft ook beloofd de inflatie onder de 5,5 % op jaarbasis te houden, terwijl die in september nog 8,6 % bedroeg. Die hoge inflatie was volgens Dexia voornamelijk te wijten aan de stijging van de grondstoffenprijzen. Om die belofte in te lossen, wordt de rente verhoogd en worden er maatregelen genomen om de vastgoedmarkt te kalmeren. Zo heeft de Centrale Bank de belangrijkste commerciële banken opgedragen een hogere dekkingsratio op te leggen voor hypothecaire kredieten, namelijk 125 % in plaats van 100 %.