Het probleem is namelijk dat de Indiërs proberen om een nieuwe verhoging van de belasting op de goudimport met 8% te voorkomen door goud via het buurland binnen te smokkelen. India en Pakistan nemen beiden dus draconische maatregelen om goudimport af te remmen.

Tyler Durden van Zero Hedge vindt dit een vreemde zaak. Waarom halen beide landen zo straf uit wanneer de goudprijs in de afgelopen maanden sterk is gedaald. Durden sluit niet uit dat de maatregelen deel uitmaken van een groter geheel waarvan we het fijne nog niet weten.

Het probleem is namelijk dat de Indiërs proberen om een nieuwe verhoging van de belasting op de goudimport met 8% te voorkomen door goud via het buurland binnen te smokkelen. India en Pakistan nemen beiden dus draconische maatregelen om goudimport af te remmen. Tyler Durden van Zero Hedge vindt dit een vreemde zaak. Waarom halen beide landen zo straf uit wanneer de goudprijs in de afgelopen maanden sterk is gedaald. Durden sluit niet uit dat de maatregelen deel uitmaken van een groter geheel waarvan we het fijne nog niet weten.