De Chinese economie is weliswaar recent gaan vertragen, maar volgens de meeste economen hoeven we ons daarover niet zoveel zorgen te maken.

Shilling gelooft echter veel in China dan in India. Sommige analisten hadden India al afgeschreven wegens zijn infrastructuurproblemen en wegens de grote bureaucratie waar het land mee af te rekenen heeft. Volgens Shilling is dat echter allemaal onzin.

Bekeken over een wat langere termijn beschikt India ten opzichte van China over heel wat voordelen wat het economisch potentieel betreft.

Hij verwijst in dat verband naar de structuren en tradities waar de Britse koloniale bezetter het land mee heeft verrijkt. Er zijn weliswaar nog heel wat struikelstenen te overwinnen, maar Shilling gelooft sterk in India.

De Chinese economie is weliswaar recent gaan vertragen, maar volgens de meeste economen hoeven we ons daarover niet zoveel zorgen te maken. Shilling gelooft echter veel in China dan in India. Sommige analisten hadden India al afgeschreven wegens zijn infrastructuurproblemen en wegens de grote bureaucratie waar het land mee af te rekenen heeft. Volgens Shilling is dat echter allemaal onzin. Bekeken over een wat langere termijn beschikt India ten opzichte van China over heel wat voordelen wat het economisch potentieel betreft. Hij verwijst in dat verband naar de structuren en tradities waar de Britse koloniale bezetter het land mee heeft verrijkt. Er zijn weliswaar nog heel wat struikelstenen te overwinnen, maar Shilling gelooft sterk in India.