De Markit iTraxx SovX Western Europe Index, die de beleggers de kans biedt om zich in te dekken tegen een wanbetaling van 15 Europese overheden, steeg met 4,90 basispunten tot 173,40. Dat is vlakbij het recordniveau van 174,40 dat op 4 juni werd bereikt.

De beleggers vrezen dat de banken problemen gaan hebben om de 2400 miljard dollar die ze aan staatsobligaties in portefeuille houden, zullen kunnen recupereren.

De afgelopen dagen waren er signalen dat de wereldwijde economische opleving aan het stilvallen is en dat de financiële crisis zich uitbreidt naar andere Europese landen.

Volgens Bank of America moeten de Europese landen binnen drie jaar bijna 3 miljard euro aan schulden terugbetalen. Op de markt neemt de vrees toe dat er in een nabije toekomst terugbetalingsproblemen gaan opduiken.

De Markit iTraxx SovX Western Europe Index, die de beleggers de kans biedt om zich in te dekken tegen een wanbetaling van 15 Europese overheden, steeg met 4,90 basispunten tot 173,40. Dat is vlakbij het recordniveau van 174,40 dat op 4 juni werd bereikt. De beleggers vrezen dat de banken problemen gaan hebben om de 2400 miljard dollar die ze aan staatsobligaties in portefeuille houden, zullen kunnen recupereren. De afgelopen dagen waren er signalen dat de wereldwijde economische opleving aan het stilvallen is en dat de financiële crisis zich uitbreidt naar andere Europese landen. Volgens Bank of America moeten de Europese landen binnen drie jaar bijna 3 miljard euro aan schulden terugbetalen. Op de markt neemt de vrees toe dat er in een nabije toekomst terugbetalingsproblemen gaan opduiken.