Begin dit jaar viel de koers door de steun op 140 punten. Willen we opnieuw een constructieve houding aannemen, dan zal volgens Geert Van Herck van Leleux de index boven dit niveau (nu is de 140 punten een belangrijke weerstand) moeten uitstijgen.

De RSI-indicator is tot een zeer laag peil teruggevallen wat in het verleden een goed signaal voor een koersherstel was. Op de daggrafiek ziet Van Herck een positieve divergentie tussen koers en RSI-indictor.

Een signaal dat de dalende trend op zijn laatste benen loopt. Hij denkt dat er nog een korte dip onder de 127 punten kan volgen: een evenement dat een instapmoment in de GDX-tracker (die de goudmijnsector volgt) signaleert.

Begin dit jaar viel de koers door de steun op 140 punten. Willen we opnieuw een constructieve houding aannemen, dan zal volgens Geert Van Herck van Leleux de index boven dit niveau (nu is de 140 punten een belangrijke weerstand) moeten uitstijgen. De RSI-indicator is tot een zeer laag peil teruggevallen wat in het verleden een goed signaal voor een koersherstel was. Op de daggrafiek ziet Van Herck een positieve divergentie tussen koers en RSI-indictor. Een signaal dat de dalende trend op zijn laatste benen loopt. Hij denkt dat er nog een korte dip onder de 127 punten kan volgen: een evenement dat een instapmoment in de GDX-tracker (die de goudmijnsector volgt) signaleert.