De beleggers lieten zich niet ontmoedigen door het bericht dat de werkloosheidsgraad in maart in de eurozone 12% bedroeg, of evenveel als volgens de gereviseerde cijfers in februari.

Het gisteren gepubliceerde cijfer over de index van de aankoopmanagers in de Verenigde Staten viel volgens professor Stefan Duchateau tegen, maar dit beeld moet gerelativeerd worden.

Het ISM-cijfer over de Amerikaanse economie vormt slechts een beeld over 30% van de economie. Het rapport over de dienstensector wordt in de komende dagen gepubliceerd. Dit rapport is meer representatief en vertoont tot nu toe een stabieler gedrag op een hoger niveau.

De fundamentele lezing van Duchateau van het rapport van maandag is dus eerder positief en ieder geval niet van aard om de positionering in Amerikaanse aandelen die licht overwogen worden in zijn strategie, te wijzigen.

Enkel indien het rapport over de dienstensector zou ontgoochelen, dient deze positie te worden herzien.

De beleggers lieten zich niet ontmoedigen door het bericht dat de werkloosheidsgraad in maart in de eurozone 12% bedroeg, of evenveel als volgens de gereviseerde cijfers in februari. Het gisteren gepubliceerde cijfer over de index van de aankoopmanagers in de Verenigde Staten viel volgens professor Stefan Duchateau tegen, maar dit beeld moet gerelativeerd worden. Het ISM-cijfer over de Amerikaanse economie vormt slechts een beeld over 30% van de economie. Het rapport over de dienstensector wordt in de komende dagen gepubliceerd. Dit rapport is meer representatief en vertoont tot nu toe een stabieler gedrag op een hoger niveau. De fundamentele lezing van Duchateau van het rapport van maandag is dus eerder positief en ieder geval niet van aard om de positionering in Amerikaanse aandelen die licht overwogen worden in zijn strategie, te wijzigen. Enkel indien het rapport over de dienstensector zou ontgoochelen, dient deze positie te worden herzien.