De Conference Board-index, die dinsdag werd gepubliceerd, viel fors tegen. Daarmee nam opnieuw de vrees toe dat de Amerikaanse economie het minder goed doet dan eerst was gehoopt.

Dat belooft niet veel goeds met morgen de werkloosheidscijfers voor de maand juni op komst. Dan Greenhaus, hoofd economische strategie bij Miller Tabak, is van mening dat het gebrek aan vertrouwen bij de consumenten niet noodzakelijk hoeft te betekenen dat de Verenigde Staten een double-dip recessie tegemoet moeten zien.

Greenhaus gelooft dat de Amerikaanse economie het moeilijk zal blijven hebben, maar dat er alleszins nog hoop is. Hij gelooft in een groeivertraging in de tweede helft van het jaar, maar niet in een nieuwe recessie.

De Conference Board-index, die dinsdag werd gepubliceerd, viel fors tegen. Daarmee nam opnieuw de vrees toe dat de Amerikaanse economie het minder goed doet dan eerst was gehoopt. Dat belooft niet veel goeds met morgen de werkloosheidscijfers voor de maand juni op komst. Dan Greenhaus, hoofd economische strategie bij Miller Tabak, is van mening dat het gebrek aan vertrouwen bij de consumenten niet noodzakelijk hoeft te betekenen dat de Verenigde Staten een double-dip recessie tegemoet moeten zien. Greenhaus gelooft dat de Amerikaanse economie het moeilijk zal blijven hebben, maar dat er alleszins nog hoop is. Hij gelooft in een groeivertraging in de tweede helft van het jaar, maar niet in een nieuwe recessie.