De stand van de index van de aankoopmanagers is daarmee de hoogste sinds september vorig jaar. In juli stond de index nog maar op 43,40, zodat er wel degelijk sprake is van een sterke stijging.

Boven 50 is er sprake van een groei van de economische activiteiten in de verwerkende industrie, onder 50 is er een krimp. De stijging is groter dan verwacht, want er was slechts op een toename tot 48 gerekend.

Vooral de autosector, die uitgebreid profiteerde van het Cash for Clunkers programma, deed het in augustus goed. Maar ook zelfs zonder deze ondersteunende maatregelen zou de autosector het goed hebben gedaan.

De stand van de index van de aankoopmanagers is daarmee de hoogste sinds september vorig jaar. In juli stond de index nog maar op 43,40, zodat er wel degelijk sprake is van een sterke stijging. Boven 50 is er sprake van een groei van de economische activiteiten in de verwerkende industrie, onder 50 is er een krimp. De stijging is groter dan verwacht, want er was slechts op een toename tot 48 gerekend. Vooral de autosector, die uitgebreid profiteerde van het Cash for Clunkers programma, deed het in augustus goed. Maar ook zelfs zonder deze ondersteunende maatregelen zou de autosector het goed hebben gedaan.