Indekken van short-posities is de voornaamste reden voor de stijging van de goudprijs, er is sprake van een short-squeeze. Daniel Drew merkte terecht op dat iemand die iets verkoopt wat hij niet bezit dat ofwel moet terugkopen ofwel bereid moet zijn naar de gevangenis te gaan.

Op de goudmarkt is er grote vraag naar fysiek goud, terwijl het aanbod momenteel relatief beperkt is. Dat verklaart waarom de opwaartse beweging in de goudprijs zo plots en zo heftig is geweest. De vraag is echter hoe ver deze correctie in de goudprijs nog kan reiken.

Indekken van short-posities is de voornaamste reden voor de stijging van de goudprijs, er is sprake van een short-squeeze. Daniel Drew merkte terecht op dat iemand die iets verkoopt wat hij niet bezit dat ofwel moet terugkopen ofwel bereid moet zijn naar de gevangenis te gaan. Op de goudmarkt is er grote vraag naar fysiek goud, terwijl het aanbod momenteel relatief beperkt is. Dat verklaart waarom de opwaartse beweging in de goudprijs zo plots en zo heftig is geweest. De vraag is echter hoe ver deze correctie in de goudprijs nog kan reiken.