In hoeverre kunnen we de goudmarkt nog vertrouwen? Nauwelijks, wanneer we de inhoud van het rapport mogen geloven. Verleden jaar zijn er verschillende 'flash crashes' geweest, waarbij de goudprijs telkens fors lager werd gezet. Die bewegingen deden telkens heel wat wenkbrauwen fronsen.

Gregory Asciolla, partner bij het Amerikaanse advocatenkantoor Labaton Sucharow, gaf toe dat heel wat grote beleggers in goud zich klaarmaken om een proces te voeren tegen de banken die de goudprijs bepalen. Wat de gevolgen van dit juridisch gevecht voor de goudprijs kunnen inhouden, moet nog afgewacht worden.

In hoeverre kunnen we de goudmarkt nog vertrouwen? Nauwelijks, wanneer we de inhoud van het rapport mogen geloven. Verleden jaar zijn er verschillende 'flash crashes' geweest, waarbij de goudprijs telkens fors lager werd gezet. Die bewegingen deden telkens heel wat wenkbrauwen fronsen. Gregory Asciolla, partner bij het Amerikaanse advocatenkantoor Labaton Sucharow, gaf toe dat heel wat grote beleggers in goud zich klaarmaken om een proces te voeren tegen de banken die de goudprijs bepalen. Wat de gevolgen van dit juridisch gevecht voor de goudprijs kunnen inhouden, moet nog afgewacht worden.