De opschriften spraken bovendien boekdelen: "The Appla Store" en "Sffcccks Coffee" deden heel wat wenkbrauwen fronsen. Enkele journalisten zijn op speurtocht getrokken en kwamen tot de conclusie dat er wel degelijk iets aan de hand was. In de South China Morning Post verscheen een groot artikel over het fenomeen.

Bij gebrek aan huurders werden de staten bekleed met fictieve winkels, de zogenaamde 'shanzi' waren gecamoufleerd als echte winkels met de bedoeling om alsnog huurders aan te trekken. Daarmee heeft het probleem van de Chinese spooksteden een nieuwe dimensie gekregen.

De opschriften spraken bovendien boekdelen: "The Appla Store" en "Sffcccks Coffee" deden heel wat wenkbrauwen fronsen. Enkele journalisten zijn op speurtocht getrokken en kwamen tot de conclusie dat er wel degelijk iets aan de hand was. In de South China Morning Post verscheen een groot artikel over het fenomeen. Bij gebrek aan huurders werden de staten bekleed met fictieve winkels, de zogenaamde 'shanzi' waren gecamoufleerd als echte winkels met de bedoeling om alsnog huurders aan te trekken. Daarmee heeft het probleem van de Chinese spooksteden een nieuwe dimensie gekregen.